Vertrouwen en positieve benadering op de eerste plaats. Door de 1 op 1 aandacht is er erg veel rust en aandacht en kan de begeleiding specifiek en op de persoon worden afgestemd. Er is geen competitie en prestatiedrang zodat de concentratie en aandacht puur benut wordt voor en door het kind. De tijd die ze bij mij doorbrengen varieert van 1,5 tot 5 uur per week. Alleen dan is er een mogelijkheid samen met de ouders een ontwikkeling gericht in te zetten die stap voor stap, spelenderwijs voor het kind verder kan groeien. Naast de begeleiding van een creatief therapeut is de dagbesteding in mijn atelier, in een andere omgeving een blijvende, extra stimulans om verder te blijven ontwikkelen dmv het spiegelen in hun structuurgedrag. Dit gebeurt in begeleiding individueel en begeleiding in een groep van maximaal 3 personene.Op deze manier is de begeleiding verpakt in een heel belangrijke zorgfactor.
 
Ook speelt deze begeleiding een belangrijke rol voor het gezin. Door de ontlasting kan het gezin voldoende daadkracht behouden om, bij meerdere kinderen in een gezinssituatie, een passende begeleiding te bieden. Daarbij is het belangrijk om andere kinderen uit het gezin meer ruimte te bieden in hun ontwikkeling, zodat een goede draagkracht-draaglast verhouding ontstaat om alle kinderen hun opvoeding te geven. Voor ouders is het belangrijk hun aandacht goed te kunnen verdelen onder de kinderen uit het gezin.

Ondersteunende activiteiten in verband met een gezondheidsprobleem, gericht op bevordering of behoud van zelfredzaamheid. Bijvoorbeeld: ondersteuning om de dag te structureren, ondersteuning bij de regie over het eigen leven.