PGB   persoonsgebonden budget

Begeleiding mensen met een verstandelijke beperking                             
Daarnaast begeleid ik als professioneel kunstenaar en begeleider ook verstandelijk beperkte mensen met een PGB(persoonsgebonden budget) in begeleiding via WLZ-pgb of WMO-pgb.
Er kan gewerkt worden met vrije expressie, in projectvorm, gerichte opdrachten en in diverse technieken in begeleiding individueel en begeleiding groepsverband. Dit om de kinderen en volwassenen met een beperking te helpen in hun structuur en zelfredzaamheid om zo hun dagelijkse leven beter te leren regelen en regiseren.
Momenteel werk ik met 6 mensen met een beperking, ieder op een eigen tijdsdeel in de week. De tijden variëren van 1 uur tot 10 uur per week.  Door de individuele begeleiding van 1 op 1, is er erg veel rust en aandacht.
 
Het doel is de kinderen/volwassenen op een leuke en ontspannen manier te helpen in hun algemene ontwikkeling.
Door mijn ervaring met Galerie Herenplaats in Rotterdam, Galierie De Kaai in Goes en S&L- zorg  Bergen op Zoom is het mogelijk geworden een verlengstuk te creëren voor de mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn er jongeren die tussen 8 en 14 jaar oud zijn, VSO volgen(speciaal onderwijs), en via een persoonlijke programma een gerichte begeleiding krijgen. Daarbij staat vertrouwen en positieve benadering op de eerste plaats. Het oa. tekenen en schilderen,acteren, winkelen, boodschappen doen, knutselen en musea bezoeken is het míddel om hun structuur en de zelfredzaamheid te trainen en te verbeteren. Met deze dagbesteding wordt de communicatie verbeterd en getraind om zo hun zelfvertrouwen te vergroten.
Voor specifieke informatie kunt U natuurlijk ook een gesprek aanvragen. De begeleiding wordt altijd eerst met U besproken en afgestemd op uw kind, samen met uw kind. Natuurlijk is er bewijs: namelijk het werk dat ze maken! Spelenderwijs ontwikkelen ze zich en toch onder professionele begeleiding.


Ik heb een AGB code, kvk nummer en BTW nummer,
welke noodzakelijk zijn voor de professionele begeleiding die het zorgkantoor vraagt.

Ook voor advies omtrent het PGB kunt u bij mij terecht
of kan ik u met de juiste mensen van bv MEE in contact brengen.


u kunt me bereiken onder nummer 06-81961025


 
  
  Werk van Piet-Jan Sep. Een van de kunstenaars die ik begeleid in het atelier.