Projecten: deelname + organisatie 

Kijk voor de laatste projecten onder het item NIEUWS

Allerzielen 2012: uitgelicht: gedenken en herdenken

Op 3 november Roosendaal en 4 november Bergen op Zoom wordt een beleveningsroute georganiseerd voor Allerzielen.

 "Met enkele mensen hebben we nagedacht over de vraag of we ook dit jaar weer, in nauwe samenwerking met het Crematorium Zoomstede, rond Allerzielen een avondbijeenkomst zouden kunnen houden in het Crematorium en op de begraafplaatsen aan de Mastendreef. Een eerdere avondbijeenkomst in 2009 had zoveel bijzondere indrukken achtergelaten bij de bezoekers en de (mede)organisatoren, dat we niet lang konden aarzelen. Toen de kunstenaar Sjoerd van de Boom met groot enthousiasme bereid was aan de voorbereiding van deze gebeurtenis mee te werken wisten we het zeker."

We willen opnieuw een bijdrage leveren en mensen die een dierbare verloren hebben, kort of langer geleden, een hand reiken om op een zinvolle en sfeervolle wijze te herdenken en te gedenken. We zijn er van overtuigd dat herdenken en gedenken van betekenis is omwille van onze dierbare overledenen, die we niet vergeten willen, en die in en door ons voortleven. En dat gedenken en herdenken ook van betekenis is voor onszelf, immers alleen als we verlies en rouw serieus onder ogen zien, kan ons eigen leven na een verlies zijn zin behouden of opnieuw zin en betekenis krijgen.ck_111031_bergen_op_zoom_02.jpg ck_111031_bergen_op_zoom_04 - kopie.jpgdeze sfeerplaatjes illustreren de sfeervolle avond en de drang dit jaarlijks te blijven organiseren. Meer nieuws hierover op
'De overledenen worden niet vergeten' en Allerzielen 2011 is herdenking voor iedereen in BN DeStem.
 kinderbox ontwerp voor ziekenhuis Lievensberg bergen op Zoom 2010
In september zijn 5 kinderboxen in het ziekenhuis door 4 kunstenaars ontworpen en ingericht.Op deze manier zijn de kinderen in een omgeving die ze mag stimuleren om beter te worden. Mijn ontwerp is de box: Happy Stekkie. Het project is nog niet afgerond. Binnenkort wordt de ontvangsthal van de kinderafdeling nog verfraaid met schilderijen van de deelnemende kunsetenaars.

Allerzielen alom 2009 en 2011
Een project dat is bedoeld voor kinderen met een verlies in hun gezin. In dit project werd ze de mogelijkheid gegeven op een creatieve manier te leren rouwen. Door een gedenkkastje te maken voor hun overledene is het rouwen vertaald naar een andere manier van uiten. Dit project is vormgegeven in samenwerking met Kunstenaar Sjoerd van den Boom, CBK west Brabant, rouwbegeleidingsdienst van oa. de Rijksscholengemeenschap en de begraafplaats Zoom en Zegestede in Bergen op Zoom.

 
        

 
Arts in difference 2009 en 2010
Internationaal project met verstandelijk beperkte kunstenaars en reguliere kunstenaars uit België, Hongarije en Nederland. Als enige Nederlandse kunstenaar ben ik afgelopen september in het project werkzaam geweest. Een samenwerking met alle kunstenaars die ik heb mogen vormgeven in een expositie ter afsluiting van het project bij Galerie De Kaai in Goes. Dit project is een samenwerking tussen de Stichting Een nieuwe Wind, Het Gors(galerie de Kaai)  Wit.H uit België en een Hongaarse delegatie. Het heeft als doel een samenwerking te bewerkstelligen tussen kunstenaars en kunstenaars met een beperking. In september 2010 werd dit project afgesloten in Pecs, culturele hoofdstad van Hongarije 2010.   

      Cultureel weekend 2009, 2010
Deelname cultuurroute”op de kaart” in de oudste getijde watermolen van Nederland
in Bergen op Zoom. Ook deelname aan cultuurroute in Wouw, organisatie Cumawo.
 
 
Plein air 2009
Beeldend kunstenaars schilderen buiten zoals vroeger. Organisatie CBK west Brabant en Kunstcollectief van ’t Ginneken in Breda
 
Proefmei 2008, 2009 , 2010 
Groots Cultureel en culinair festival in Bergen op Zoom,waarbij kunst een speciale verbinding is aangegaan met de deelnemende restaurateurs. Organisator van de afdeling Proeven van Kunst.
 
Project IK 2008
Onderzoek in het ondervinden van opdrachtschilderen bij een interieurspecialist.
De ervaringen van de kunstenaar die in opdracht van de bezoeker een schilderij maakt en moet ervaren wat dit met de vrijheid van de kunstenaar doet. Is het resultaat van de kunstenaar,of van de klant?
 
workshops Kunst in de Stad 2008,
Organisator van een 8 tal workshops op de Grote Markt in het centrum van Bergen op Zoom, waarbij mensen zich konden inschrijven op en 8 tal verschillende workshops.
 
 
Cultuur en monumentenroute 2008
In opdracht van de kunstsociéteit Arsis een route opgesteld met kunstenaars in oude monumentale panden.

  
Vierkant achter Kunst 2007
Organisator van een samenwerking tussen 40 ondernemers en 30 kunstenaars van een winkelgebied in het centrum van Bergen op Zoom. Mede georganiseerd met de Gemeente Bergen op Zoom,Kunstforum Nu en de winkeliersvereniging van Het Vierkantje.
 
Stichting Samenspel 2007
Beeldend verwoorden hoe de samenwerking tussen Gemeente en ondernemers uit de Gemeente Bergen op Zoom kan verbeteren.