Actueel Nieuws:

Project de Vergeten verhalen voor zorginstelling TanteLouise in Bergen op Zoom

Juni 2019

Het project heeft zoveel indruk gemaakt dat het een blijvend onderdeel is mogen worden van de zorgorganisatie TanteLouise. Om de twee jaar zal een boek worden uitgegeven over 8 locaties( van de 16) van TanteLouise. In het boek 40 verhalen, waarvan 16 portretten gemaakt door de initiatiefnemer Sjoerd van den Boom en verhalen beschreven en geschreven door schrijver Willem Jongeneelen.


2019, Bergen op Zoom    

Na afgelopen jaar een heel mooi project te hebben beeïndigd (2017)heeft De Vergeten verhalen een vervolg gekregen bij TanteLouise in Bergen op Zoom. In alle vestigingen van deze zorgverlener hebben we een project mogen  draaien wat bestaat uit het optekenen van levensverhalen, mensen bij elkaar brengen dmv oude voorbwerpen en foto's waarbij mooie anekdotes vrijkomen en verteld worden. We brengen in zo'n project ook de vorm oude muziek van vroeger naar voren met een combo: As moeder Zong. de mensne genieten van deze oude liedjes van vroeger en de sfeer laat vele mensen genieten en zelfs verleiden tot het meezingen of zelfs dansen bij deze oude liedjes. Daarnaast hoiden we een afsluitende presentatie waarbij we allerlei foto's van vroeger de revue laten passeren, mensen laten vertellen, hun muziek laten uitzoeken en we de verhalen voorlezen die we hebben opgetekend. Willem Jongeneelen zorgt voor deze verhalen en ik schilder van iedere lokatie twee mensen. Hun portret krijgen ze als een soort eerbetoon en mogen ze houden. Als aandenken schenken we de woningen de twee grote verhalen die we met portret en foto's op panelen hebben vormgegeven en een mooi plaatsje krijgen in de lokatie van TanteLouise. tanteLouise betaalt het hele project en zal resulteren in hte uitgeven van een boek waarin alle verhalen worden opgenomen en de portretten.

              
                                      Enkele afbeeldingen van bewoners die mooie herinneringen hebben aan deze foto's. geweldige verhalen van mooie mensen.


                                                            

                                   Portret van een bewoner van de Kardinaal de Jonglaan in Bergen op Zoom. En bewoner van De Nieuwe Haven in Dinteloord.


 

     
               affiche van de muziekmiddag                                    bewoner van de afdeling Somatiek in Moermont en bewoner in De Nieuwe Haven Dinteloord


                                      
   2016

 25 jarig jubileum!        
  
Afgelopen weken zijn een geweldige ervaring geweest. vanaf de opening met bijna 300 gasten tot alle weekenden tot 10 januari. het was één groot feest. Talloze optredens, rondleidingen, lezingen, het Bal Masque en alle bezoeken tijdens deze activiteiten. Bijne 1000 bezoekrs zijn de expositie in de Villa Mattemburgh komen bezoeken. Een unieke gelegenheid op een prachtige lokatie waar ik enorm trots op ben. Een geweldig geslaagde expositie in alle opzoichten. verkoop, opdrachten, bezoekers in grote getalen en een pracht document in de vorm van een boek. Heel mooi.
                                          

  Er is een  het speciaal jubileumboek te koop van mij: Sjoerd van den Boom 25 jaar Kunst met passie!  
Voor € 14,95 kunt u een mooie herinnering kopen en een mooi inzicht krijgen van mijn werk als kunstenaar.
                                                
Het boekje (21 x 21 cm) is verkrijgbaarbij boekhandel Quist, supermarkt MCD, Orangerie Mattemburgh en bij Sjoerd van den Boom.
Bestellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. u krijgt het boekje dan netjes thuis gestuurd.
     
____________________________________________________________________________________________________________________________________________      
                      

                                                                                                                                                                                                                                                    
Info bij curriculum vitae:
 
Sjoerd van den Boom(1964) is al sinds 1990 beeldend kunstenaar. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Antwerpen waar hij de schilderrichting volgde. Na een aantal jaren veelal in opdracht te hebben gewerkt is Sjoerd, voor zijn gevoel, nu echt met zijn vrije werk begonnen. Een compleet nieuwe insteek is het abstract gaan werken, op zoek naar nieuwe ervaringen in het schilderproces. Waar Sjoerd zijn werk vroeger bestond uit schilderijen vol symbolieken is hij nu volledig vanuit een andere werkwijze gaan schilderen. Niet meer overdenken, voorstudies maken en schetsen uitwerken op het doek, maar nu meteen schilderen op het witte doek. Deze manier van werken ervaart Sjoerd als een veel directere manier van uiten. Na zijn eerste serie abstracten landschappen is hij momenteel bezig met zijn abstracte werk. Kleur, compositie en structuur bepalen de sfeer en inhoud van zijn schilderijen. Ieder schilderij is een voorloper van het volgend schilderij geworden. Daarmee is een continue zoekproces ingezet door de kunstenaar.
 
Werk van Sjoerd van den Boombevindt zich in vele bedrijven, gemeentes en bij vele particulieren in binnen- en buitenland. Exposities van zijn werk vonden plaats in Nederland (Amsterdam, Bergen op Zoom, Roosendaal,  Breda, Den Haag, Kapelle, Rotterdam, Apeldoorn, Middelburg), België (ST.Niklaas, Antwerpen, Gent, Oudenaarde) en Spanje(San Feliu en Barcelona),Duitsland (Frankfurt).
 
Voor verdere informatie of om een eens kijkje te komen nemen, kunt u altijd terecht in het atelier aan de Zandstraat 80 in Bergen op Zoom.

Prijs:           2008 Sakko prijs voor de kunsten en letteren van de stad Bergen op Zoom
Opleiding : Kunsthumaniora Antwerpen 1984-1985
                  Koninklijke Academie van Schone Kunsten te Antwerpen, afdeling schilderen. 1985-1990
 
Disciplines: Schilderen  (ook in opdracht)
                   Teken- en schildercursussen
                   
                   Begeleiding voor kinderen met een verstandelijke beperking via WLZ-pgb of WMO-pgb. AGB code 
                   Organisator van kunstprojecten